divendres, 3 d’abril del 2015

CV - 146 "Aturada la proposta de trasllat del zoo"


Ens anem al juny de 2004, en aquest temps es va iniciar la recollida de resta orgànica a les llars, tal com explica l'alcalde Corominas a l'editorial que sempre feia ell.

Es comencen a concretar detalls del projecte de la Plaça Major, de la concessió a 40 anys del supermercat del Mercadona, del bar-restaurant a 20 anys...

L'animalada del zoo i el tren que no arribaria mai a Castellar
En aquest Casa de la Vila s'expliquen els motius pels quals es va aturar la proposta de portar el zoo a Castellar, un projecte que van impulsar CiU i ERC amb el suport del PSC amb Manel Bustos des de Sabadell. Aquest projecte va motivar la constitució de Castellar Sostenible, una entitat ecologista que juntament amb l'Adenc van treballar fermament per preservar aquest espai i evitar el trasllat del zoo a la zona de Colobrers. Un lluita que va tenir el seu final positiu.

Es va aconseguir aturar l'animalada del zoo, però ens han fet empassar la burrada d'aquest gasoducte.
Si pareu atenció a la fotografia que surt al Casa de la Vila de l'àmbit on es volia instal·lar aquest zoo veureu que avui quedaria partit en dos pel pas del gasoducte que el govern del PSC va aprovar silenciosament el juliol de 2011, una franja en la que mai més hi podrem plantar un arbre i que encara resta pendent de restauració: com era de preveure ha estat un fracàs, de moment també silenciat. 

Podeu veure extensa informació d'aquest tema en el bloc del gasoducte i veure aquest vídeo de la plataforma per denunciar com es va dur a terme aquesta obra i el trencament que ha suposat a l'entorn del Vallès.



*No oblidem tampoc el que hi ha a l'altra banda de la B-124, els carrers del polígon fantasma de Can Bages, una contradicció més que talla el connector ecològic d'aquesta franja sud, un dels arguments que també feia inviable el zoo.

Enllacem cronològicament algunes de les notícies que es van generar arrel del zoo i que encara trobem a la xarxa:
Pluràlia
Els fets del 2003, les agressions que seguien de forma indiscriminada, i la pressió que la Plataforma Ciutadana Castellar Contra el Feixisme exercia per que s'actués des de l'administració, podrien haver estat alguns dels motius pels quals la regidoria de benestar social volgués fer veure que des de l'Ajuntament s'intentava fer alguna cosa per afrontar una situació tan complexa que es vivia a Castellar des de feia massa anys.
En la presentació d'aquesta jornada hi va ser present l'alcalde de Vitoria-Gasteiz, Jose Àngel Cuerda.

A part de tot això, podeu veure moltes notes de l'actualitat d'aquell temps: les nits d'estiu, l'intercanvi de joguines a la ludoteca, ampliació d'imatges al fons de l'arxiu, les xifres de la C1, de la futura connexió d'aigua, a la xarxa Ter-Llobregat, del tarller de soldadura, les nits d'estiu (quan hi havia pasta), Sant Joan...

Els pisos de la Plaça Major i el debat al ple
L'Ajuntament va comprar les dues parcel·les de la Plaça Major per requalificar-les i revendre-les i així obtenir més diners per finançar part de les obres de la remodelació de la plaça. En el debat es diu que es donaran 20 punts extres al que es comprometi a fer-hi habitatge social. El PSC hi va donar suport. Iniciatiava criticava que l'Ajuntament especulés amb terrenys per poder-se finançar. 

Com estan aquests pisos a dia d'avui? 
Des de que Tiferca-Greco es van arruïnar (cap a l'any 2008), aquesta obra es va aturar i ara és propietat dels bancs, va ser de la Caixa de Sabadell i ara deu ser del BBVA (com passa amb bona part de les propietats del Polígon de Can Bages i moltes altres propietats privades d'arreu). 


L'estructura a mig fer d'aquests pisos segueix allà aturada. Ja seria hora que això es recuperés per la comunitat com a part del retorn de tot el diner públic que s'ha donat a les entitats bancàries. Això però no es farà sol, calen polítics decidits i valents que actuïn i pensin amb el bé comú.

"No resol res, és una mostra de debilitat i un engany generar titulars als mitjans de comunicació per dir que es posaran multes als bancs que tinguin pisos buits tancats i no fer-ho." 

i arriben les opinions polítiques:

PSC dona lliçons sobre el zoo, remarcar alguna frase del final, sense deixar al marge comentaris sobre el tren i d'altres..:

"Ens coneixem una mica millor, podr’em dir, no només on vivim, sinó també com s'han de fer les coses i l'explicació que es va donar a la ciutadania no va convèncer tothom. I de tot això cal que tots en prenguem nota per a properes ocasions. Pagarˆ la pena, doncs, si tots aprenem alguna cosa de tot plegat."

CiU, parla de barreres arquitectòniques

ERC, del projecte de la Plaça Major, atenció amb el que es diu de la compra de la parcel·la per fer-hi habitatges "Hem de destacar també que en les bases del concurs per a l'adquisició dels solars es prima l'oferta d'habitatges de protecció oficial, seguint amb el convenciment que tenim des d'ERC de fomentar habitatges assequibles per diferents nivells socials."

ICV, parla la deixadesa dels espais naturals urbans

PP, parla de la retirada de les tropes espanyoles a la guerra de l'Irac

*Amb el coneixement de tothom esmeneu i amplieu la informació que es publica en aquest bloc, d'aquesta manera el contingut serà més ric i plural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada