dimecres, 18 de febrer del 2015

CV 140 - Festa Major 2003 "Quan un poble diu prou"


En aquest número hi ha la cronologia dels fets de la Festa Major de 2003, molts joves d'avui no saben o no van conèixer això que vam patir la ciutadania de Castellar durant uns anys. Aquesta situació va propiciar la constitució de la Plataforma Ciutadana Castellar contra el Feixisme, un entitat que durant 4 anys va estar al peu del canó fent seguiment i denunciant les agressions feixistes. 

En aquest apartat del web de la Plataforma hi ha un recull de premsa extens i en el web podeu veure molta més informació, entre elles el recull d'imatges de pintades que et trobaves per Castellar.

Arrel de tot això el 28 de setembre de 2003 es va convocar una jornada popular festiva amb una manifestació que va aplegar més de 4000 persones, per Sant Josep es va projectar el documental  "Quan un poble diu prou" del qual se'n van fer diversos passis omplint la sala petita de l'Ateneu.


A part d'un extens relat i notícies relacionades amb aquests fets, en el butlletí també hi trobem informació diversa, per exemple sobre la inauguració de Suport Castellar, una entitat que ha fet i està fent una tasca social molt important, dels 10 anys de Sony, aquella empresa que ja ha desaparegut del polígon de la Bruguera, de la inauguració del Casal Catalunya, us espai, potser una mica desaprofitat. 
La Setmana Verda, dels bombers i l'estiu negre que es va viure, dels ànecs de la Plaça Catalunya, ara ja només hi trobem tortugues, de l'inici de les obres de la Plaça Major i l'enderroc de la primera nau, de la medalla a títol pòstum del pintor castellerenc Xavier Cava. 

Com a curiositat, hi ha en la programació cultural el concert contra la SIDA, un concert que es feia any rera any, però que mai tenia assitència de públic, eren èpoques de vaques grasses i calia gastar per justificar que es feien coses. Ah! i en la darrera plana la felicitació al Pedrosa, de quan vivia al poble i es va proclamar campió.

Aquí pots veure el número 140 novembre 2003

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada